måndag 14 januari 2013

Gåtan: Vad bet av jättekrokodilens huvud?


En stor vithaj, en flodhäst eller kanske rentav ett havsodjur? Gissningarna är många efter att ett gigantiskt, avbitet krokodilhuvud spolats upp en strand i Sydafrika. 13:17

SYDAFRIKA. Brigitte, 50, och hennes make Neale Cary-Smith, 56, gjorde en makaber upptäckt när de rastade sina hundar längs en strand i St Lucia i Sydafrika. Mitt framför dem låg ett enormt krokodilhuvud – som sedan dess varit en het fråga i området.

För vad är det egentligen för typ av odjur som biter av jättekrokodiler på mitten? Spekulationerna har varit många, men den mest sannolika är enligt Daily Mail att en vithaj fått tag på krokodilen och vunnit kampen.

Tror att en haj slitit av huvudet

Det finns många vithajar i området och Neale är säker på att en haj simmat nära strandkanten och fått tag på krokodilen som tros ha varit över tre meter lång.

– Man kan se var hajen har slitit av det. På sidan här, i köttet kan man se hajens bitmärken, sa han.

Kan vara offer för tjuvjägare

Paret tror att krokodilen attackerats efter att den simmat ner till havet längs en flod norr om Durban. Andra menar att krokodilen blivit utsatt för tjuvjägare. Men experter har tillbakavisat de uppgifterna eftersom huvudet och tänderna är de värdefullaste delarna.

Enligt The Sun har experter dock kommit fram till att vithajen är det enda djur som kan klyva en krokodil så rakt av.

/ FiskenyttInga kommentarer:

Skicka en kommentar